Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

ZEITGEIST
Filmek

 

Zeitgeist - The Movie

 

A film alapvetően három részre tagolódik. Fő témái közt szerepel a vallás, a politika és a gazdaság. E három összetevőből alkot egyet: egy konspirációt, egy összeesküvés elméletet, amit lehet szeretni, lehet utálni ám mindenféleképen muszáj megnézni, hogy véleményt tudjunk formálni róla.

Ám figyelmeztetek mindenkit aki megnézi a filmet, a hangvétele magával ragadó, leegyszerűsítő és gyakran olyan megállapításokat tesz, ami nem mondható újdonságszámba menőnek. Ha úgy tetszik, néha önkényesen válogat a tények tengeréből saját igazának alátámasztásaképpen.
Mindenki, aki valaha is olvasott netán írt tudományos cikket, értekezést az tudja, hogy minden, a műben szereplő, állítást hivatkozással kell ellátni. Meg kell jelölni kitől származik az idézet és az melyik írásban található pontosan. Én ilyet nem véltem felfedezni ebben a filmben ezért is vagyok szkeptikus minden a filmben szereplő információval kapcsolatban. Kérdés az, hogy tudományos munkának tekinthetjük e a filmet, vagy csak egy kellemes délutáni mozinak. Nem lehet tudni kinek az érdeke ilyen információkat közölni, ilyen összefüggéseket prezentálni.

 

Zeitgeist - The Movie 1. rész (magyar felirattal)

 

Zeitgeist - The Movie 2. rész (magyar felirattal)

 

Zeitgeist - The Movie 3. rész (magyar felirattal)

 

 Zeitgeist II - Addendum

 

A Zeitgeist filmek új részében az Addendumban, a készítők a pénzügyi folyamatok, bankok, és vállalatok üzleti világát próbálják sajátos nézőpontból bemutatni.

Első felében a bankokkal, hitelekkel, kamatokkal,  és ezen témához kapcsolódó fogalmakkal foglalkozik, majd rátér a vállalatokra és az országok úgynevezett meghódítására.
Ez a rész sem marad el az előzőtől; megtekintése közben néha az ember ökle néha a gyomra rándul össze. Jó szórakozást!

 

Zeitgeist - Addendum (magyar felirattal)

 

 Zeitgeist III - Moving Forward 

 

Íme Zeitgeist filmek legújabb része a Zeitgeist III - Moving Forward. Ez a rész is hasonlóan izgalmas konspirációkat tár elénk, mint ahogyan azt megszokhattuk az előző két részben! 

 

 

A Zeitgeist Mozgalom

 

 

Szeretnék egy jó tanácsot adni azoknak, akik hívők és azoknak, akik szkeptikusak a filmekkel kapcsolatban:

 

Aki semmit sem tud, kénytelen mindent elhinni.”
Marie von Ebner-Eschenbach - Osztrák író (1830 – 1916)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kedves Hydra!

(AdamJ, 2010.01.08 20:30)

Teljesen egyetértek veled. Ha minden a film által felvetett témát a végletekig megtárgyalna lehet, hogy hosszabb lenne, mint a Dallasz összes.
Mit gondolsz milyen idézet lenne a megfelelő, hogy a film fundamentumát kifejezze?

petikg@gmail.com

(Hydra, 2010.01.08 15:48)

Igen átnézni át lehet...csak ez az egész nem erről a jellegzetes szőrszálhasogatásról szól. Persze jogos a kritikus álláspont foglalása, és a kiemelt idézet az oldalon közepén is megállja a helyét, de nem a filmmel kapcsolatban.
Szerintem itt egy betekintést kap a néző, egy érthető módon összefoglalt módon. Attól még, hogy tudományos kérdéseket egyszerűen, mozidélutános stílusban tálal a film, nem hiszem, hogy az alapgondolat tényein különösen torzítana.
Persze a másik oldalon pedig, nem feltétlenül állja meg teljesen pontosan, tudományosan hitelesen a helyét.
Sosem volt ez a cél.
Nyilvánvalóan a film egyes részleteit hosszú éveken át tanulmányozó, azokkal dolgozó, abban élő emberek felhördülnek az egyszerűsítések, kijelentések hallatán.
A cél inkább a valóban az érdektelenség, együgyüség, monotóniát próbálja lerázni az emberekről. Nézd meg és tedd fel a kérdést: ez valóban így van? Olvass utánna, kérdezz meg embereket, vitázz.
Ezt pedig bőven elérte, ami tekinthető pozitiv lépésnek.

Köszi Tamás!

(AdamJ, 2009.03.03 13:32)

Köszi Tamás, átnézem a hivatkozásokat, hátha találok valami érdekeset!

ttamas@mailinator.com

(Tamás, 2009.02.27 14:14)

A filmben szereplő állítások forrásának jegyzéke megtalálható itt:
http://www.zeitgeistmovie.com/transcript.htm