Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2012.01.31

VENDÉGSÉGBEN A MORVAY KÁROLY NÓTA – ÉS DALKÖRNÉL

A Nótakör meghívottjaként, főparancsnokom vezetésével hárman tettük tiszteletünket az Erzsébetvárosi Közösségi Ház dísztermében 2011. 01. 27-én, ahol évbúcsúztatót tartottak a nótaénekesek.

 

bp1.png

 

Váczi András igazgató, beszámolójában ismertette a nótaéneklés iránti érdeklődést, amely az ország egyre romló gazdasági helyzete következtében is, az idősebb emberek érdeklődésének középpontjában áll ma is. Ezen az összejövetelen, többségében a nótakör tagjai voltak jelen, akik nem éppen a fiatal korosztály képviselői. Sajnos, ők sem fiatalodnak, és a hiányzók is főleg egészségi állapotuk miatt maradtak távol a mai összejöveteltől. A meghívók, már ismerősként köszöntöttek bennünket, hiszen az 1956 Magyar Nemzetőrség is egyik támogatója meghívóinknak. Ennek az összejövetelnek háziasszonya, a klub vezetője –aki maga is nóta és operett énekes- Tolnai Mari volt. A jó hangulatról Tolnai András művészeti vezető gondoskodott. A rögtönzött műsort, a klub tagjai adták saját és a mi szórakoztatásunkra Cselényi László zongorakísérete mellett. Most ismerhettem meg a 89 éves Tavaszi Józsefet is, aki nem a gyógyszernek köszönheti, hogy még mindig énekel, bár az élet őt is eléggé megtaposta. A kiemeléssel nem csökkentem a többi énekes nagyszerű éneklését, de ritkaságot mindig ki kell emelni. Elmondta nekem, hogy Egerben él, és milyen zöldségféléket fogyaszt, hogy szelleme és teste állandóan karbantartott legyen. Ugyanezt ajánlotta nekem is, testem és szellemem karbantartására. Majd Diós Péter szolgáltatta a talpalávalót, ahol megmutatkozott, hogy az énekesek nagyszerű táncosok is. Mi, nagyon jól éreztük magunkat, élveztük a feszültségtől mentes légkört. Köszönjük, hogy itt lehettünk, és hagy ajánljam a tisztelt érdeklődőknek Őket, hiszen nem gyógyszer kell a depresszió ellen, hanem szívből fakadó magyar nóta.
 

bp2.png

Együtt a 89 éves Tavaszi Józsi bácsival
 
2012. január. 29-é 15 órai kezdettel ismét népdaldélutánt tartanak ugyanezen a helyen.
2012. február. 19-én 15 órai kezdettel pedig a Ferencvárosi Művelődési Központban (IX. Haller út 27) tartanak nótadélutánt. Érdeklődni lehet Tolnai Marinál, 06 70 624-7040-es telefonszámon.
A lélek szabadságát egyetlen rendszer sem korlátozhatja, mert a dal a lélektől ered, a szívből fakad, és ez a magyar nép éltető eleme évezredek óta, de az is marad, amíg magyarként élhetünk.
 
Bencze Pali

 

bp3.png

 

bp4.png

 

bp5.png

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

lap@beltav.hu

Tóth László, 2013.12.21 21:27

Morvay Károlyt, és az őt körülvevő tanítványait, többször fényképeztem az 1959 - 1961-es években, többnyire fellépéseiken, de néha ünnepelve is. Ilyen volt például a Nádor József 85. születésnapja, amelyet a Dohány utcai lakásán tartottak.