Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2011.12.19

Nótaest a Ferencvárosi Művelődési Házban

2011. november 27-én, szíves meghívásnak tettünk eleget és nótadélutánon vettünk rész, főparancsnokunk vezetésével az 1956 Magyar Nemzetőrség állományából. Kellemes vasárnap délutánon, főleg idős, túlnyomó többségében hölgyek társaságában hallgattuk a Morvay Károly Nóta és Dalkör nótadélutánjának magyar nóta énekeseit.

 

bp1.png

 

Név szerint nem sorolom fel őket, de többen, a bajtársaink, az 1956 Magyar Nemzetőrség tagjai is. A műsort vezette Tolnai Mari, akinek a férje is bajtársunk. A klub, 17. éve működik, amit egy éve vett át Tolnai Mari Veiczi Irma „Cila mamától”, aki ezt a klubot sikeresen működtette. Tolnai Mari méltó folytatója lett elődjének és a klubot sikeresen működteti. Mint elmondta, nívós műsort, csak kiváló énekesekkel lehet megrendezni, a hallgatóság megelégedésére, amit ma is bizonyított, mert telt ház várta a fellépőket. Igyekeznek mindig olyan nótaénekeseket meghívni, akik éneklésükkel, ki tudják szolgálni a hálás közönség igényeit. Mivel sikeresen, csak támogatói segítséggel lehet hosszú távon fennmaradni, így a klub sokat köszönhet az Erzsébetvárosi Közösségi Ház igazgatójának Váci Andrásnak és stábjának, akik az anyagi hátteret, és a hetenkénti próbához a próbatermet biztosítják számukra. A meghívott művészek közül ki kell emelni Bokor János művész urat, akit a „magyar nóta császáraként” emlegetnek és szintén tagja az 1956 Magyar Nemzetőrségnek. A szeptember 25-ei és a november 27-én megrendezett nótaest fő támogatója az 1956 Magyar Nemzetőrség volt v. lvg. Dömötör Zoltán nőr. vezérezredes elnök-főparancsnok védnökségével. Mindkét előadást több nemzetőrünk is meghallgatta és a végén, a közönség többi tagjával együtt az énekeseket, és a zenekart, teljesítményükért nagy tapssal jutalmazta.
 

bp2.png

 
A zenekari kíséretet ifj. Horváth Sándor és cigány zenekara szolgáltatta.
Művészeti vezető: Tolnay András.
Rendező: Tolnai Mari.
Nagyon hosszú izgalmas év áll mögöttünk, de élményekkel telve fáradunk el a magyar nóta sokak által méltatlanul lekicsinylett ünnepétől. Mondja Klein Károly bajtársunk, aki nemzetőrségünk művészeti vezetője.
Felhívnám a figyelmet a december 16-án az Erzsébetvárosi Közösségi Házban és a december 17-én Gyálon a Wesselényi utcai Művelődési Házban tartandó újabb előadásaikra, és javaslom, aki teheti, hallgassa meg színvonalas műsoraikat.
Egy László Mária által irt idézettel fejezem be tudósításomat:
Ameddig felhangzik valahol egy nóta,
Ameddig büszkén felvállalva beszélnek is róla,
Ameddig szeretik, becsülik, addig lesz értékük,
Ezen a földünkön mindig él NEMZETÜNK!
 

bp3.png

 
Mindenkinek köszönjük! Támogassátok továbbra is a magyar nótát, a magyar nemzet fennmaradása érdekében.
 
Tisztelettel a tudósító: Bencze Pál
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.