Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2014.11.04

LÁTOGATÁS A VISOKÓI PIRAMISOKNÁL

Az utóbbi időkben, többször olvastam, hogy Boszniában régi idők piramisait fedezték fel és régebbinek tartják őket az egyiptominál. A hír kíváncsivá tett, ugyanakkor kétkedővé is, mert mindig kevesebb információt kapok, mint amennyire kíváncsi vagyok. Szerencsésnek érzem magam, hogy az „Őseink Útja Baráti Kör”, zarándokutat szervezett Boszniába és Hercegovinába a magyar emlékek és szent helyek megtekintésére és ennek a csoportnak én is tagja lehettem. Többek között láthattam a Jajcei várat, a vízesést, a Visoko-i piramisokat, a szarajevói merénylet helyszínét, az újjáépített Mostár-i Öreg Hidat, Stolacban a bogumilok által készített sírköveket, a Mátyás királyunk által építtetett Pocsitelj-i várat, a Medjugorje-i Mária kegyhelyet és a kegytemplomot. A buszos utazás fárasztó volt, én azonban úgy ítélem meg, hogy érdemes volt vállalni az utat. A kapott információk alapján, írok egy keveset a visokoi piramisoknál látottakról és hallottakról:

A Nap piramis lábához érkezésünkkor, arra figyeltünk föl, hogy egy csoportnak egy vajdasági születésű magyar, beszél arról, hogy a délszláv háború idején készült műholdas fölvételek jelezték, hogy ezen a helyen hasonló tájolású piramisokat fed a földréteg, mint Egyiptomban. Elmondja, hogy öt, vagy hat piramis van itt, amiket a következő nevekkel láttak el: Nap, Hold, Csillag, Sárkány, Szerelem. Az ő vezetéséhez még közülünk 12 személy kapcsolódhat. Gyorsan jelentkeztünk is, de mások megelőztek, így egy német nyelven beszélő vezető által ismertetett tárlatvezetést egyik társnőnk tolmácsolta számunkra. Négy civilizációról beszélnek, akiknek köze van a piramisokhoz.
 

p1.png

 
1. civilizáció úgy hozott létre energiaközpontokat, hogy kerámiába szilícium kristályokat épített be és ez alakította át a negatív ionokat pozitív energiává. Amikor én e kor képviselőjét embernek neveztem, kiigazítottak és civilizációnak nevezték a kor képviselőjét. Mikor lehetett ez a kor? Mivel választ erre sem kaptam, hangosan gondolkoztam. Ha a földi ember, akkor képtelen volt e nagyszerű cselekedetre, akkor azt egy idegen civilizációnak kellett létrehoznia? De kik lehettek ők? Talán a Nibiru nevű égitest lakói, akikről azt hallottam, hogy időnként keresztezi a Naprendszert és 3600 éves keringési periódusa alatt, kétszer kerül Földközelbe? De nem láttam még olyan csillagászok által készített számítást, amely ezt igazolná. E korban, ez az energiaközpont, a tenger szintje alatt volt, jelenleg meg a tenger szintje fölött X méterrel van ez a hely.
 
Ezt a kort, követte egy
 
2. civilizáció, amely az energiaközpontokat betemette négy méter magas sóderréteggel. Persze, itt sem volt világos a magyarázat és kérdésemre itt sem kaptam választ. Gondolkozzunk tovább. Volt valaha jégkorszak is a Föld bizonyos részein és a csapadék akár több km. jégréteget is képezhetett. Majd jött egy olyan időszak, amikor következett az olvadás, vagy talán a Vízözön ideje és a sok csapadék hatására keletkezett áradás, betemette az energiaközpontokat. E sóderréteg között, találtak egy fadarabot, amelynek a korát a szénizotópos vizsgálat 30000 évesnek ítélte. Ha ez ennyi idős, akkor a kerámiáknak ennél még öregebbeknek kell lenniük. De ez után kellett egy olyan időszak is, aminek hatására, megemelkedett e területen a föld és a tenger szintje fölé került. Vajon mikor lehetett ez?
 

p2.png

 
De jött egy
 
3, civilizáció, aki ezen eltemetett energiaközpontok fölé, valamilyen okból és célból, piramisokat épített. Azt mondja a magyarul beszélő tárlatvezető, hogy a Nap piramis, a kiindulási helyünktől, még három km. távolságban van. Kik voltak ezek az emberek, vagy civilizáció képviselői? A kerámiákon én is láttam nyilakat, de állítólag rovásírás jelei is fölfedezhetők. Persze, ilyen jeleket én nem láttam, bár ettől még lehetnek. Semir Oszmanagics, ismeretsége révén, fölkérte Szakács Gábort, hogy állapítsa meg a jelek jelentését. Az eredményt nem ismerem.
 

p3.png

 
Jön a
 
4. civilizáció, akik mi lehetünk, akik kitakarják, amit a második civilizáció betakart. Úgy tűnik, hogy nagy a lelkesedés, mert a nyári szünetben, több fiatal vállal önkéntes munkát saját költségen. Talicskával tolják ki a kitermelt sódermennyiséget, hogy megtisztítsák azt az alagutat, amit valaha betemettek. Kérdés merül fel, hogy, ha a Nap piramis innen még három kilométerre van, akkor miért itt kezdték a járatok tisztítását, miért nem közelebbről? Természetesen, nem kívánok én semmi igaz dolgot megkérdőjelezni, de az eddigi információk kétségeket ébresztenek bennem és ezek alapján írtam le a véleményemet is. Hogy sokkal több információ jelenik meg az interneten? Arról írtam, amit láttam is. Azt látom, hogy jelenleg az üzlet működik, nem az igazság mielőbbi feltárása, pedig hinni szeretnék az igazságban.

 

Budapest, 2014. 10. 29.
 
Bencze Pali
 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.