Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bencze Pali írásai

Cikkek

2012.10.26

56-os emlékpark avatás Sepsiszentgyörgyön

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 0

bp156.pngAz 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulója alkalmából Sepsiszentgyörgyön emlékparkot avattak 2012. 10. 20-án. Az erdélyi POFOSZ-os bajtársak, ebből az alkalomból, meghívták többek között a POFOSZ-t is, így az 1956-os Hagyományőrzők Szécsi István elnök vezetésével egyéni kirándulást szerveztek...

 
Teljes bejegyzés

2012.10.19

BARTÓK JÁNOS

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 0

bp1.pngBartók János 1936. 05. 04-én született Budapesten. An: Kiss Erzsébet. Ebben az időben, éppen foglalkozásnélküli volt. Dunaföldvár, Baross utca 27 alatt lakott. Tevékenységét az 1957. 01. 02-én készített gyanúsítottkénti kihallgatási jegyzőkönyvéből követhetjük nyomon a többi jegyzőkönyvekbe írottakkal együtt...

 
Teljes bejegyzés

2012.10.11

„A Szabadság Hősei” című dokumentumfilm

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 0

Bencze Palibácsi kért meg minket, hogy az Ő neve alatt jegyezzük be Nagy Sándor írását:

img_2249.jpgIdén novemberben mutatják be a Független Nemzeti Filmalkotók Közössége (FNFK) legújabb, saját gyártású dokumentumfilmjét, „A Szabadság Hősei”-t. A film az 1956-os forradalom és szabadságharc 56. évfordulója alkalmából, ismert és hétköznapi hősök visszaemlékezésein keresztül mutatja be a szabadságharc eseményeit.

 
Teljes bejegyzés

2012.07.19

Kinek a feladata a védett sírok ápolása?

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 0

bp1.pngA kérdésre én még nem tudom a hivatalos választ, de remélem, hogy hamarosan megtudhatom ezt is. Immár 3. éve, hogy a Rákoskeresztúri Új Köztemető 233-as parcelláját ápoljuk, a kivégzettek sírjait.

 
Teljes bejegyzés

2012.06.25

Eskütétel

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 3

bp5.png

Kedves Látogatók, a cikk a szerző kérésére jelenleg nem elérhető.

 
Teljes bejegyzés

2011.10.03

Ismét látogatóban a barátoknál

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 0

bp1.pngNehezen tudtuk összehozni ezt az utazást, hiszen mindenkinek van valami munkája, és nehéz egyeztetni a programokat, hogy a lényeges dolgok se maradjanak el. A fiam így sem tudott eljönni, mert neki dolgoznia kellett, pedig szívesen jöttek volna a kis barátnőjével együtt. Lényeg az, hogy mégis sikerült, és ismét meglátogattuk erdélyi barátainkat, a Farcádon lakó Sándor Jánosékat, és lányukat, a Sükőn élő Adélt a férjével és a 6 hónapos kis Dorkával.

 
Teljes bejegyzés

2011.10.03

Baráti látogatás Varga Józsefnél Dánszentmiklóson

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 1

bp1.pngMár vagy három éve ismerjük egymást, és régen meghívott vendéglátóm egy baráti látogatásra. Ismeretségünk Gyergyószárhegyen kezdődött, amikor a Magyar Világ Baráti társaságával faültetésen voltunk Farcádon és a Gyergyószárhegyi kolostornál.

 
Teljes bejegyzés

2011.08.05

Találkozás egy fegyverrejtegetővel, Trautmann Jánossal

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 0

fr1.jpgNos, hát a cím nem dehonesztáló szándékú, de János nem egyéb tevékenységéért, hanem azért kapott 12 évet, mert a forradalom leverése után, nem dobta el fegyvereit, hanem ki tudja mire gondolva, elrejtette őket. Jól tette, nem tette jól, ő tudja. Persze, ha ezt nem tudják rábizonyítani, biztosan elítélik akkor is, csak akkor más indokkal, hiszen a hatalom képviselői megmutatták, hogy hiába ők kezdeményezték a zavargást, ami nem úgy zajlott le, ahogy ők tervezték, hanem egy forradalom lett belőle, de akik számításaikat igyekeztek tudatosan, vagy ösztönösen keresztülhúzni, azok nem úszhatták meg büntetlenül.

 
Teljes bejegyzés

2010.11.03

TÚLÉLÉS, VAGY KIÁLLÁS

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 2
Kép Miért is ez a cím? Mert még mindig a túlélésről beszélnek, ahelyett, hogy kiállásra biztatnák a nemzetet saját ügyéért. Sűrű volt a program az elmúlt héten, de nemcsak nekem, hanem minden hazájáért tenni kívánó magyarnak. Ki itt, ki ott próbálkozott, de kevés sikerrel, hiszen az emberek többsége, még mindig azt várja, hogy mások oldják meg az ő problémáit. Majd a Fidesz, mert az mégiscsak felismerte, hogy meg kell oldani a magyarok, és nem a magyar nemzet problémáit, mert a szavazófülkében mégiscsak forradalom volt. De mi változott, és mi fog változni?
 
Teljes bejegyzés

2010.09.26

LAKODALOM FARCÁDON

/ Menüpont: Bencze Pali írásai / Hozzászólások: 0

Kép Mint a Magyar Világ Baráti Társaságának a tagja, a sok hűséges újságolvasó adakozónk jóvoltából, két éve ismerkedtem meg a Sándor családdal, akik azóta is házigazdáink, amikor faültetőként, vagy magánúton Farcádra megyek, vagy megyünk a feleségemmel.

 
Teljes bejegyzés